Kom zondag 31 oktober naar Eindhoven en laat jouw fietshart sneller kloppen. TC Woensel heeft voor zowel de MTB’ers als de Gravellers mooie routes gemaakt. Alle routes vertrekken in het centrum van de stad bij De Cyklist, hét fietscafé van Eindhoven.

Kom je met de MBT dan zijn er drie afstanden om uit te kiezen (38 / 45 / 56 ). De routes voeren je over de Stratumse Heide, de Groote Heide en het Heezerbos. Natuurlijk zijn stukken in de route opgenomen waar je lekker tempo kunt maken en je over smalle singletracks tussen de bomen doorslingert. De MTB-afstanden zijn uitgepijld en als extra service worden er (hieronder) ook de GPX-bestanden voor aangeleverd. Uiteraard is de verzorging onderweg tip-top in orde.

NIEUW: De GRAVEL-variant van de bekende MTB-tocht van TC Woensel. Voor de liefhebbers ligt er een mooie en autoluwe route van 79 kilometer, grotendeels onverhard of over slecht wegdek. De route is uiteraard minder geschikt voor racefietsen; racers zullen enkele stukken moeten lopen. Ideaal is een cyclocrosser met 33 mm of een gravelbike met 40 mm banden. De route volgt het Eindhovens kanaal naar het oosten, daarna ga je via de Herselsche Heide over de Strabrechtse Heide. Halverwege is er koek en soep. Na de pauze gaat het verder via de Groote Heide en enkele verrassende passages rond Waalre en Veldhoven. Deze route is niet uitgepijld. Inmiddels is de GPX-file (update 19 oktober) op de site geplaatst.

Op zoek naar vrijheid ben je met een gravelbike iedere ondergrond de baas, van asfalt tot karrensporen en van grindwegen tot bospaden. Toch is ook een gravelbiker aan regels gebonden. Respecteer de Gravelcode!

Details
Zondag 31 oktober
Start 9.00 – 10.00 uur
Locatie: Wielercafé De Cyklist, Gasfabriek 3, 5613CP, Eindhoven

MTB-afstanden: 38 /45/ 56 km (zowel uitgepijld, als GPX beschikbaar)
Gravelroute 79 km (Niet uitgepijld, maar wel GPX  update 19 oktober)
Prijs: € 5, en € 4,- voor NTFU-leden en PLUS-gebruikers
Scan & Go aanwezig
Bewaakte fietsenstalling
Helm verplicht
Toiletten aanwezig op pauzeplaats
Fiets afspuiten is mogelijk bij Washin7 aan de Kanaaldijk-Noord 23 in Eindhoven

Sportfotograaf Connie Sinteur is tijdens onze tocht aanwezig om jullie inspanningen met haar camera’s prachtig vast te leggen. Vanzelfsprekend zijn deze schitterende actiefoto’s bij Connie na te bestellen. Wil je ze zien? Klik dan hier.

Connie Sinteur sportfotograaf