Informatie herstart seizoen 2020

Na onze geslaagde duo-ritten van afgelopen maandag 1 juni ligt het voor de hand om onze fietsactiviteiten uit te breiden. Vanzelfsprekend staan veiligheid en het opvolgen van de coronaregels hierbij voorop. Met de RIVM-richtlijnen en de adviezen van de NTFU in ons achterhoofd, zien wij goede mogelijkheden om weer frequent én strak georganiseerd te gaan fietsen.

Echter: Fietsen in clubverband vergt de komende tijd meer organisatie dan voorheen. Het bestuur van TC Woensel realiseert zich dat onze verantwoordelijkheid in coronatijd niet ophoudt bij de deelnemers. Wij willen dat onze club op geen enkele manier geassocieerd wordt met gedrag dat eventueel bijdraagt aan het verspreiden van het coronavirus. Vandaar dat wij gecontroleerd het fietsen weer oppakken. Wat houdt dat in?

 1. Onze zondagse ritten staan vanaf aanstaande zondag weer op de kalender. Wel gelden hiervoor aanvullende regels en afspraken. Verderop meer daarover.
 2. De reguliere trainingsritten op de dinsdag- en donderdagavond worden in elk geval tot en met de zomer NIET door de club ondersteund. Clubleden die samen willen gaan trainen zijn daarin uiteraard vrij maar doen dit dus gewoon op eigen verantwoordelijkheid. Wel gelden ook in dat geval de richtlijnen om de anderhalve meter in acht te nemen en met maximaal 4 personen te rijden.
 3. Het spreekt voor zich: de buitenlandritten vinden tot nader order geen doorgang.
 4. De maandelijkse ‘donderdagrit’ in juni gaat WEL door onder de vlag van de club. Deze rit wordt op dezelfde wijze georganiseerd als de zondagse ritten.

De uitgangspunten bij al onze activiteiten zijn helder:

 • Houdt anderhalve meter afstand (eis Rijksoverheid)
 • Fiets in groepjes van maximaal vier personen (dringend advies NTFU)
 • Niet spugen, niet snuiten (behalve in een zakdoek)

Deze afspraken hebben consequenties voor onze zondagse ritten. Om te zorgen dat we binnen deze afspraken soepel georganiseerd kunnen fietsen, hanteren we tot aan de zomer onderstaande aanpak.

 1. Elke snelheidsgroep heeft een eigen startplek (en daar houden we ons aan)
 2. We vertrekken in groepen van maximaal 4 personen (per snelheidsgroep dus)
 3. Wil je meefietsen op zondag dan MOET je je vóór zaterdag 12 uur via de groepsApp (op jouw snelheid) aanmelden. Elke week vragen we een van de groepsleden zich op te werpen als organisator van de komende zondag.
 4. De organisator van de zondag inventariseert na zaterdag 12 uur de aanmeldingen en maakt het overzicht van deelnemers. Voor zaterdag 21 uur plaatst hij dit overzicht in de groepsApp. Na afloop van de rit koppelt de organisator even terug met het bestuur.

Startlocaties:

 1. 32-groep: parkeerplaats voetbalvereniging Wodan (zijde Oude Bosschebaan)
 2. 30-groep: parkeerplaats voetbalvereniging Wodan (bij kantine Wodan / zijde Estafettelaan)
 3. 28-groep: parkeerplaats Op Noord (zijde ingang Op Noord)
 4. 25-groep: parkeerplaats Op Noord (zijde ERCE /electro racing club)
 5. 22-groep: voorzijde Stedelijk College aan de Oude Bosschebaan

Starttijden:

Normaal vertrekken we gezamenlijk om 9:00 uur (soms 8:00 uur). Deze richttijd blijft leidend met de aanvulling dat we tussen de groepen van vier personen strikt 10 minuten in acht nemen. Een snelheidsgroep dit graag eerder wil beginnen (8:50 ipv 9:00) is daar natuurlijk vrij in.

Tot slot.

Leden die zich ondanks alles niet gerust voelen om in een groep mee te rijden, fietsen natuurlijk gewoon individueel hun ronde. Blijf dat doen!