Racefietstips.nl

Serieus trainen betekent vaak ook serieus herstellen. Sterker nog, veel professionele wielrenners zweren bij het belang van rust en herstel. Bovendien geldt dat hoe beter je herstelt, hoe sneller je weer op de fiets kunt stappen. Met deze tien tips train je voortaan nog beter!

Racefietstips.nl is een mooi voorbeeld van een informatiebron over voeding, training en herstellen. Deze top tien is beslist niet verkeerd. Wij publiceren de eerste twee en daarna kan je zelf doorklikken.

Hydrateren

Vocht is essentieel voor een goede training, na afloop van maar zeker ook tijdens het wielrennen. Dat zorgt namelijk voor een goede spierwerking en een betere doorstroming van het bloed. Dehydratatie is een reëel gevaar tijdens een intensieve training. Het kan er in essentie voor zorgen dat je bloed een dikke soep wordt, die niet meer goed door het lichaam kan worden gepompt. Zo bereikt zuurstofrijk bloed minder snel je spieren en kun je dus minder kracht en snelheid ontwikkelen. Ook als je eenmaal van je fiets bent gestapt is het heel belangrijk om een eventueel vochttekort aan te vullen zodat je sneller en beter herstelt. Lees hier meer over drinken en wielrennen.

Goed eten

Na een goede workout heb je je spieren flink op de proef gesteld. Daarbij is natuurlijk ook veel energie verbruikt, en dat tekort moet worden aangevuld met de nodige koolhydraten. Maar nog belangrijker is dat spieren ook beschadigen en dat je misschien ook wel streeft naar meer spiergroei.Eet daarom goed nadat je van de fiets bent gestapt en let vooral op voedingsstoffen die nodig zijn voor spierherstel en -groei. Dat zijn in het bijzonder eiwitten. Goede bronnen voor eiwit zijn onder meer biefstuk, eieren, kip, vis, noten en peulvruchten.

Klik hier voor ijsbaden, compressie en de andere tips