Onze toerritten rijden we in 5 verschillende snelheidsgroepen. Die variëren van 22 kilometer gemiddeld tot en met 32+ gemiddeld. Voor elk wat wils zogezegd.

Het wegtoerseizoen start begin maart en eindigt in oktober. We doen dit met onze zogeheten opening- en sluitingsrit. Iedere zondag rijden we een clubrit of NTFU-tocht; de afstand varieert van 75 tot 200 km. Ook worden gedurende het zomerseizoen op dinsdag- en donderdagochtend, alsmede op dinsdag en donderdagavond zogeheten trainingsritten gereden (70-95 km), en 1 x per maand op donderdag overdag een grote clubrit (150+ km). Ook in de wintermaanden worden in onderling overleg trainingsritten op de weg gereden. De club- en trainingsritten starten vanaf Op Noord aan de Oude Bosschebaan in Woensel.
Op de jaarlijkse toerkalender staan alle ritten vermeld en kan ieder zijn eigen planning maken.

Naast de “eigen” ritten, alleen voor de TC Woenselleden, organiseert TC Woensel een aantal andere ritten zoals een tweetal officiële NTFU-toertochten. De mogelijkheid bestaat bovendien om in clubverband deel te nemen aan NTFU-tochten georganiseerd door andere clubs binnen of buiten de regio. Op diverse zaterdagen en zondagen worden de ‘specials’ verreden. Dit zijn toertochten met een lengte tot ongeveer 150 km.