Toerclub Woensel organiseert in de maand OKTOBER, in samenwerking met Decathlon Best  een instapcursus/training voor sportieve mensen die willen kennismaken met het mountainbiken of deze sport wat serieuzer willen gaan beoefenen. En waar kan dat beter dan in Woensel Noord. Twee vaste routes bij AquaBest bieden al veel uitdaging en in de nabije omgeving zijn nog veel meer uitgepijlde MTB routes te vinden (Vessem, Nijnsel, Nuenen, Liempde, Geldrop, Oirschot, etc.)

Het Start2Bike programma bestaat uit 3 zaterdagochtenden en richt zich op de basisbeginselen van het mountainbiken. Zo worden de deelnemers bekend gemaakt met de details van de mountainbike  en de belangrijkste technieken zoals remmen, schakelen, bochten nemen, hindernissen bedwingen, klimmen en dalen en fietsen in een groep. Ook is er aandacht voor het goed afstellen van je fiets, de snelspanners, remmen,  versnellingen, helm en eventueel je klikpedalen. Natuurlijk werken we ook aan trainingstechnieken en wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van de  (fiets-)conditie.

Het programma wordt verzorgd door trainers, van Toerclub Woensel en Decathlon en is steeds op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. (5-12-19 oktober) De cursus wordt afgesloten met het rijden van de ‘Stratumse Heidetocht” op 27 oktober 2019 (30-40-50 km).

Startlocatie van de training is Decathlon Best (NCB-weg 14, Best) . Van daar uit gaan we naar de routes in de nabijgelegen bossen. We zullen de veiligheid van de deelnemers goed in het oog houden en ruime aandacht hebben voor techniek en vaardigheid.

U kunt zich aanmelden voor deze cursus via www.start2bike.nl

Deelnemers worden automatisch voor een  maand introductie-lid van de NTFU waarmee ze verzekerd zijn tegen materiele schade.

Breng zelf een Mountainbike en helm mee. Indien je die niet hebt kun je die evt. via Decathlon huren. (info hierover:  thomas.verhagen@decathlon.com.)

De kosten bedragen € 37,50,- voor vier ochtenden. Aanmelden kan tot 30 september aanstaande.