De recreanten: een klasse apart

Recreanten zijn lid van TC Woensel maar komen niet om snel of nog sneller te fietsen maar om gewoon lekker samen op pad te zijn. Als recreant rijd je op een gewone fiets of ‘n fiets met ondersteuningen ook de snelheid is ‘normaal’, namelijk een kruissnelheid van rond de 16 kilometer/uur. Omdat je dus geen gebruik maakt van de georganiseerde toertochten en NTFU-faciliteiten, is de contributie hierop aangepast. De jaarlijkse bijdrage voor de recreanten in 2022 is € 20,00. Overigens heb je als recreant-lid geen stemrecht binnen de vereniging.

Gedurende het zomerseizoen, dat van maart tot en met oktober loopt, wordt wekelijks, op een ochtend, een fietstocht georganiseerd. Op de gewone fiets eventueel ‘n fiets met ondersteuning, in een redelijk tempo. Op een vastgesteld tijdstip wordt vertrokken vanaf Op Noord aan de Oude Bosschebaan te Woensel. Vertrektijd en route wordt aan de recreanten via de site van TC Woensel bekendgemaakt. Verder kunnen de recreanten deelnemen aan de jaarlijks te organiseren activiteiten. Je moet dan denken aan: openingsrit, sluitingsrit, nieuwjaarsreceptie en de Eindhovense driedaagse. De recreanten kunnen niet deelnemen aan de door TC Woensel georganiseerde clubritten voor de leden.

Recreantentochten: hoe werkt het? 
De eerste tocht die je meefietst is een kennismakingstocht. Je fietst gezellig met de groep mee om de mensen in de groep te leren kennen. Het tempo ligt ongeveer op 16 – 17 km, want gezelligheid en oog voor de mooie natuur staan voorop. Bovendien moet een babbeltje kunnen tijdens het fietsen. Neem ook een appeltje (voor de dorst) en een boterhammetje (voor de honger) mee. Er wordt op gezette tijden even gestopt voor wat rust, op een terrasje of in het bos. De begeleiders kunnen eventueel ook helpen bij mankementjes, die onderweg kunnen gebeuren. U staat dus nooit alleen met Uw onverhoopte pech. Wel is het van belang, dat Uw fiets in goede conditie is, prettig voor U en ook voor de groep.
Interesse? Stuur een mailtje: secretariaat@tcwoensel.nl