De recreanten: een klasse apart

Recreanten zijn lid van TC Woensel maar komen niet om snel of nog sneller te fietsen maar om gewoon lekker samen op pad te zijn. Als recreant rijd je op een e-bike of gewone fiets. Het tempo ligt op ongeveer 18-20 kilometer/uur. Gedurende het zomerseizoen, dat van maart tot en met oktober loopt, wordt wekelijks, op woensdagochtend een fietstocht georganiseerd. Om 10 uur wordt vertrokken vanaf Op Noord aan de Oude Bosschebaan te Woensel.
Omdat je geen gebruik maakt van de georganiseerde toertochten en NTFU-faciliteiten, is de contributie hierop aangepast. De jaarlijkse bijdrage voor de recreanten in 2024 is € 20,00. Overigens heb je als recreant-lid geen stemrecht binnen de vereniging.
Verder kunnen de recreanten deelnemen aan de jaarlijks te organiseren activiteiten. Je moet dan denken aan: openingsrit, sluitingsrit en nieuwjaarsreceptie. De recreanten kunnen niet deelnemen aan de door TC Woensel georganiseerde clubritten voor de leden maar zij volgen de specifieke recreantenkalender Check hem hier: Kalender Toerclub Woensel Recreanten 2024

Recreantentochten: hoe werkt het? 
De eerste tocht die je meefietst is een kennismakingstocht. Je fietst gezellig met de groep mee om de mensen in de groep te leren kennen. Gezelligheid en oog voor de mooie natuur staan voorop. Bovendien moet een babbeltje kunnen tijdens het fietsen. Neem ook een appeltje (voor de dorst) en een boterhammetje (voor de honger) mee. Er wordt op gezette tijden even gestopt voor wat rust, op een terrasje of in het bos.    Het is van belang, dat Uw fiets in goede conditie is. Prettig voor U en ook voor de groep.

Interesse? Stuur een mailtje: secretariaat@tcwoensel.nl