TC WOENSEL https://www.tcwoensel.nl Fietsen zonder zorgen Sat, 06 Jun 2020 14:50:00 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 https://www.tcwoensel.nl/wp-content/uploads/cropped-TCW_favicon2-32x32.jpg TC WOENSEL https://www.tcwoensel.nl 32 32 140903841 Update coronavirus: gecontroleerde herstart TCW-ritten vanaf 1 juni https://www.tcwoensel.nl/wegens-coronavirus-alle-tcw-ritten-in-maart-afgelast-3/ Thu, 04 Jun 2020 11:24:53 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=10783 Informatie herstart seizoen 2020

Na onze geslaagde duo-ritten van afgelopen maandag 1 juni ligt het voor de hand om onze fietsactiviteiten uit te breiden. Vanzelfsprekend staan veiligheid en het opvolgen van de coronaregels hierbij voorop. Met de RIVM-richtlijnen en de adviezen van de NTFU in ons achterhoofd, zien wij goede mogelijkheden om weer frequent én strak georganiseerd te gaan fietsen.

Echter: Fietsen in clubverband vergt de komende tijd meer organisatie dan voorheen. Het bestuur van TC Woensel realiseert zich dat onze verantwoordelijkheid in coronatijd niet ophoudt bij de deelnemers. Wij willen dat onze club op geen enkele manier geassocieerd wordt met gedrag dat eventueel bijdraagt aan het verspreiden van het coronavirus. Vandaar dat wij gecontroleerd het fietsen weer oppakken. Wat houdt dat in?

 1. Onze zondagse ritten staan vanaf aanstaande zondag weer op de kalender. Wel gelden hiervoor aanvullende regels en afspraken. Verderop meer daarover.
 2. De reguliere trainingsritten op de dinsdag- en donderdagavond worden in elk geval tot en met de zomer NIET door de club ondersteund. Clubleden die samen willen gaan trainen zijn daarin uiteraard vrij maar doen dit dus gewoon op eigen verantwoordelijkheid. Wel gelden ook in dat geval de richtlijnen om de anderhalve meter in acht te nemen en met maximaal 4 personen te rijden.
 3. Het spreekt voor zich: de buitenlandritten vinden tot nader order geen doorgang.
 4. De maandelijkse ‘donderdagrit’ in juni gaat WEL door onder de vlag van de club. Deze rit wordt op dezelfde wijze georganiseerd als de zondagse ritten.

De uitgangspunten bij al onze activiteiten zijn helder:

 • Houdt anderhalve meter afstand (eis Rijksoverheid)
 • Fiets in groepjes van maximaal vier personen (dringend advies NTFU)
 • Niet spugen, niet snuiten (behalve in een zakdoek)

Deze afspraken hebben consequenties voor onze zondagse ritten. Om te zorgen dat we binnen deze afspraken soepel georganiseerd kunnen fietsen, hanteren we tot aan de zomer onderstaande aanpak.

 1. Elke snelheidsgroep heeft een eigen startplek (en daar houden we ons aan)
 2. We vertrekken in groepen van maximaal 4 personen (per snelheidsgroep dus)
 3. Wil je meefietsen op zondag dan MOET je je vóór zaterdag 12 uur via de groepsApp (op jouw snelheid) aanmelden. Elke week vragen we een van de groepsleden zich op te werpen als organisator van de komende zondag.
 4. De organisator van de zondag inventariseert na zaterdag 12 uur de aanmeldingen en maakt het overzicht van deelnemers. Voor zaterdag 21 uur plaatst hij dit overzicht in de groepsApp. Na afloop van de rit koppelt de organisator even terug met het bestuur.

Startlocaties:

 1. 32-groep: parkeerplaats voetbalvereniging Wodan (zijde Oude Bosschebaan)
 2. 30-groep: parkeerplaats voetbalvereniging Wodan (bij kantine Wodan / zijde Estafettelaan)
 3. 28-groep: parkeerplaats Op Noord (zijde ingang Op Noord)
 4. 25-groep: parkeerplaats Op Noord (zijde ERCE /electro racing club)
 5. 22-groep: voorzijde Stedelijk College aan de Oude Bosschebaan

Starttijden:

Normaal vertrekken we gezamenlijk om 9:00 uur (soms 8:00 uur). Deze richttijd blijft leidend met de aanvulling dat we tussen de groepen van vier personen strikt 10 minuten in acht nemen. Een snelheidsgroep dit graag eerder wil beginnen (8:50 ipv 9:00) is daar natuurlijk vrij in.

Tot slot.

Leden die zich ondanks alles niet gerust voelen om in een groep mee te rijden, fietsen natuurlijk gewoon individueel hun ronde. Blijf dat doen!

 

]]>
10783
Impressie 040-RIDE https://www.tcwoensel.nl/impressie-040-ride/ Fri, 01 May 2020 16:29:09 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=11220 Het Coronavirus bindt ons aan huis. Op dit moment fietsen we alleen of met zijn tweeën. Het is even niet anders.
Heb je de 040-RIDE al gedaan? Deze ‘tough-trail-ride’ voert over verharde en onverharde paden rondom Eindhoven en is goed individueel te rijden. Hieronder in 45-seconden een impressie.

Niet genoeg gezien? Op YouTube (link hier) nemen we je in ruim 8 minuten mee langs de mooie paden rondom Eindhoven.

En hier vind je de GPX-tracks van de hele route.

]]>
11220
AFGELAST: 040-RIDE: toertocht met een ‘bite’ https://www.tcwoensel.nl/040-ride-toertocht-met-een-bite/ Thu, 13 Feb 2020 10:37:57 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=10068  040-RIDE AFGELAST

De 040-RIDE van zondag 5 april is vanwege het Coronavirus afgelast. liefhebbers van de drie bijzondere trajecten moeten helaas een jaartje geduld hebben.  Vooral jammer voor belangstellenden die de 80 kilometer lange “Eindhoven-De-Gekste” wilden uitproberen. Deze geheel uitgepijlde toertocht is alleen geschikt voor geoefende toerfietsers en wielrenners met de ATB, de veldrijfiets of een gravelbike. De tocht voert over kasseien, klinkers, gravel en is deels off-road. Maar goed: hopelijk in 2021 een herkansing.

]]>
10068
Overhandiging TCW-shirt https://www.tcwoensel.nl/knoops-kerstshow-2019/ Sat, 01 Feb 2020 09:07:54 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=9712 Hoofdsponsor John Knoops ontvangt ingelijst shirt

Afgelopen week ontving John Knoops uit handen van onze sponsorcommissie een fraai ingelijst exemplaar van ons nieuwe shirt. Uiteraard inclusief de naam van de hoofdsponsor zelf. Dit ingelijste exemplaar komt te hangen in de winkel van de hoofdsponsor. Breng je binnenkort een bezoek aan de winkel van John Knoops in Mierlo dan mag je gerust een selfie maken met ons mooie blauwe shirt. 🙂

Mark van Zwam, John Knoops en Egbert Vossen
]]>
9712
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering https://www.tcwoensel.nl/knoops-festive-500-19/ Sat, 01 Feb 2020 09:07:26 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=9715 Dinsdag 18 februari: de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

Aanvang 19:30 bij Op Noord

 

 

]]>
9715
Trainingskamp Knoops Mallorca https://www.tcwoensel.nl/040ride/ Sat, 01 Feb 2020 08:41:59 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=5660 Ben je nog op zoek naar de perfecte voorbereiding op jou fietsseizoen?

Schrijf je in en ga met John Knoops naar Mallorca. Van dinsdag 21 tot dinsdag 28 april verblijven we op Mallorca voor een compleet verzorgde, onvergetelijke fietsvakantie. Meer weten? Volg onderstaande link voor alle informatie.

John Knoops Trainingscamp Mallorca 2020

 

]]>
5660
Omruilen verkeerde Vitesse-kleding https://www.tcwoensel.nl/oktober-atb-bikefest-met-de-stratumse-heidetocht/ Fri, 27 Dec 2019 11:06:17 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=8273 Een beperkt aantal leden heeft in 2019 klachten geuit over de pasvorm van (enkele) kledingstukken uit de nieuwe Vitesse-kledinglijn. De vrijwilligers van onze kledingcommissie hebben de afgelopen tijd een inventarisatie van de klachten gemaakt en contact gelegd met Vitesse. Inmiddels is de garantie-afhandeling afgerond. Goed te melden dat alle klachten zijn geaccepteerd.
Je ziet: net als onze lange tochten, is ook de kledingservice van TC Woensel (bijna) grenzeloos. Complimenten aan de commissieleden die hier de laatste maanden zijn ingedoken.

Concreet betekent dit dat we iedereen die een klacht heeft ingediend binnenkort van nieuwe kleding voorzien. De geplande levering is eind december/begin januari. Op het moment dat de kleding binnen is, ontvangen deze leden een uitnodiging voor een pas/ruilavond. Vanzelfsprekend is het de bedoeling dat je de om te ruilen kleding schoon en ongedragen inlevert.

Voor de volledigheid: niet gemelde klachten over de maatvoering kunnen niet meer in behandeling genomen worden.

Overigens, en gelukkig: het overgrote deel van de leden rijdt inmiddels tevreden rond in de nieuwe Vitesse-lijn. We hebben veel positieve reacties ontvangen, zowel over het ontwerp als ook de kwaliteit en pasvorm.

 

]]>
8273
Start2Bike Mountainbike Clinic voor Beginners https://www.tcwoensel.nl/start2bike-mountainbike-clinic-voor-beginners/ Tue, 27 Aug 2019 14:11:37 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=7531 Toerclub Woensel organiseert in de maand OKTOBER, in samenwerking met Decathlon Best  een instapcursus/training voor sportieve mensen die willen kennismaken met het mountainbiken of deze sport wat serieuzer willen gaan beoefenen. En waar kan dat beter dan in Woensel Noord. Twee vaste routes bij AquaBest bieden al veel uitdaging en in de nabije omgeving zijn nog veel meer uitgepijlde MTB routes te vinden (Vessem, Nijnsel, Nuenen, Liempde, Geldrop, Oirschot, etc.)

Het Start2Bike programma bestaat uit 3 zaterdagochtenden en richt zich op de basisbeginselen van het mountainbiken. Zo worden de deelnemers bekend gemaakt met de details van de mountainbike  en de belangrijkste technieken zoals remmen, schakelen, bochten nemen, hindernissen bedwingen, klimmen en dalen en fietsen in een groep. Ook is er aandacht voor het goed afstellen van je fiets, de snelspanners, remmen,  versnellingen, helm en eventueel je klikpedalen. Natuurlijk werken we ook aan trainingstechnieken en wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van de  (fiets-)conditie.

Het programma wordt verzorgd door trainers, van Toerclub Woensel en Decathlon en is steeds op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. (5-12-19 oktober) De cursus wordt afgesloten met het rijden van de ‘Stratumse Heidetocht” op 27 oktober 2019 (30-40-50 km).

Startlocatie van de training is Decathlon Best (NCB-weg 14, Best) . Van daar uit gaan we naar de routes in de nabijgelegen bossen. We zullen de veiligheid van de deelnemers goed in het oog houden en ruime aandacht hebben voor techniek en vaardigheid.

U kunt zich aanmelden voor deze cursus via www.start2bike.nl

Deelnemers worden automatisch voor een  maand introductie-lid van de NTFU waarmee ze verzekerd zijn tegen materiele schade.

Breng zelf een Mountainbike en helm mee. Indien je die niet hebt kun je die evt. via Decathlon huren. (info hierover:  thomas.verhagen@decathlon.com.)

De kosten bedragen € 37,50,- voor vier ochtenden. Aanmelden kan tot 30 september aanstaande.

]]>
7531
Nieuwe kledinglijn binnen https://www.tcwoensel.nl/top-tien-hersteltips-2-2/ Thu, 20 Jun 2019 07:18:10 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=7198 Vast ophaalmoment: dinsdagavond 25 juni!

Goed nieuws! De nieuwe TCW kleding is geleverd. Dinsdag 25 juni is het mogelijk om de bestelde kleding op te halen bij Op Noord tussen 19.30u en 21.00u.

Let op! Het is alleen mogelijk om de kleding op dinsdagavond 25 juni op te halen, anders alleen op afspraak bij Rene de Visser (komende 2 weken op vakantie).

Tot dinsdagavond!

Groeten, De kledingcommissie

]]>
7198
Foto’s jubileumfeest https://www.tcwoensel.nl/040ride-2/ Sat, 25 May 2019 10:43:47 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=6797 Op vrijdag 24 mei vierden wij ons 40-jarig bestaan. Zoek jezelf!
]]>
6797