TC WOENSEL https://www.tcwoensel.nl Fietsen zonder zorgen Mon, 19 Jul 2021 09:29:02 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.6 https://www.tcwoensel.nl/wp-content/uploads/cropped-TCW_favicon2-32x32.jpg TC WOENSEL https://www.tcwoensel.nl 32 32 140903841 Het alleen-fietsen beu? Kom eens meerijden! https://www.tcwoensel.nl/tc-woensel-zet-de-bloemetjes-buiten/ Mon, 19 Jul 2021 09:24:07 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=15886 We fietsen bij TC Woensel. Natuurlijk. Vaak, soms ver en altijd samen. En we doen meer dan fietsen. Houden oog voor onze omgeving. Zoals hier. Gewoon even stoppen en ‘voila’: je hebt de foto voor een nieuwe homepage van de website. Easy as that! En dan weer ‘op de pedalen’!

Keertje meefietsen? Meld je aan bij onze secretaris en hij nodigt je uit om op een zondagochtend mee te fietsen.

 

]]>
15886
Wegomleiding Oirschotsedijk – Spottersweg https://www.tcwoensel.nl/wegomleiding-oirschotsedijk-spottersweg/ Wed, 09 Jun 2021 15:22:57 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=15597 Via Dieter Lambregts kwam het bericht binnen dat het fietspad op de Oirschotsedijk ter hoogte van het Beatrixkanaal is afgesloten tot eind september. Het wordt daar binnenkort vast heel mooi, maar nu is het even zoeken. Let op de borden. Het staat duidelijk aangegeven.

Vanuit Eindhoven richting Oirschot voor de brug rechtsaf. Zie afbeelding. Je rijdt voor een deel over een nieuw fietspad en komt vanzelf weer op de Oirschotsedijk.

Vanuit Oirschot richting Eindhoven: Direct na het enorme DPD-magazijn op de Eindhovenseweg links het fietspad op. Zie afbeelding.

Omdat het fietspad naast het Beatrixkanaal ook afgesloten is (zie afbeelding) is de route richting de Landsartseweg en de Tegeboschbrug hierop ook ingetekend.

Oirschotsedijk wegomlegging

 

]]>
15597
Steun Sven en Casper! https://www.tcwoensel.nl/steun-sven-en-casper/ Mon, 07 Jun 2021 08:15:07 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=15573 TCW-leden Casper de Heij en Sven Ebus fietsen voor de Cliniclowns

De Alpentocht 2021

Sven Ebus en Casper de Heij doen dit jaar mee aan De Alpentocht. Doel van deze tocht is de Stichting Cliniclowns te steunen. Waarom doen deze twee TCW-leden hier aan mee? Casper: “We hebben allebei natuurlijk een passie voor fietsen maar veel belangrijker is dat we de afgelopen jaren veel steun hebben ontvangen van de Cliniclowns. Zelf heb ik een kind met een chronische ziekte en Sven een kind met een ernstig meervoudige beperking. De Cliniclowns helpen onze kinderen echt op de moeilijke momenten. De Alpentocht is voor Sven en mij de uitgelezen mogelijkheid om iets terug te doen.”

Waarom doet Sven mee?

“Omdat ons gezin in het verleden en met name onze zoon Menno ontzettend genoten hebben van het Cliniclowns circus en ik daarnaast een passie heb voor fietsen wil ik graag iets terug doen voor de Cliniclowns. Daarom klim ik op 4 september 2021 met de racefiets vanuit Moûtiers naar de top van de Val Thorens, op 2300 m hoogte. Een route van 37 km lang met 22 haarspeldbochten. Dit doe ik samen met ruim 350 andere deelnemers. Op deze manier kunnen we een steentje bijdrage aan dit mooie doel. Wil je dit mooie doel ook een warm hart toedragen? Dan kun je een bijdrage doen via mijn persoonlijke pagina https://www.alpentocht.nl/2021/deelnemers/sven-ebus

En wat motiveert Casper?

“Door de O.I. (brozebottenziekte) van onze dochter Aimée zijn we regelmatig door de Cliniclowns verrast met een leuke optredens. Iedere keer wisten ze weer een grote glimlach op haar gezicht te krijgen. Geweldig! Nu is het tijd om iets terug te doen. Ook ik ga op 4 september 37 kilometer klimmen vanuit Moûtiers naar de top in Val Thorens. Ik hoop dat je me wil sponsoren om een mooi bedrag op te halen voor de Cliniclowns! Dit goede doel ontvangt geen subsidie en heeft jouw steun dus hard nodig. Met de opbrengst van de Alpentocht kunnen de Cliniclowns afleiding en plezier brengen aan nog meer mensen met een kwetsbare gezondheid iets wat in deze bijzondere tijd extra hard nodig is! https://www.alpentocht.nl/2021/deelnemers/casper-heij

We hopen dat je een sponsorbedrag over hebt voor Sven of voor mij (of allebei,😊). Elke euro telt!
Groeten Casper en Sven

Klik hier voor meer informatie over de Alpentocht

 

 

]]>
15573
Wegwerkzaamheden Airbornelaan https://www.tcwoensel.nl/wegwerkzaamheden-airbornelaan/ Fri, 28 May 2021 07:30:42 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=15265 Jaap Bakx vond het wel handig om ons door te geven dat de Airbornelaan vanaf 31/5 tot medio juli is afgesloten. Met onze club rijden wij daar best vaak. Op bijgaand kaartje zie je dat er een eenvoudige omleiding mogelijk is via de Tarwelaan. Deze afsluiting is tijdelijk. Onze tracks worden daarom niet aangepast. Wel even goed opletten daar met z’n allen a.u.b. Bedankt Jaap!

 

]]>
15265
Fietsen in coronatijd: het mag weer! https://www.tcwoensel.nl/vanaf-15-oktober-2020-alle-toertochten-afgelast/ Thu, 20 May 2021 19:57:58 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=12100 Vanaf 19 mei mogen we weer sporten op de openbare weg. Binnen de NTFU-adviezen betekent dit een maximale pelotongrootte van 14 personen. Uiteraard geldt nog steeds: houd 1,5 meter afstand tot elkaar en anderen. Natuurlijk gaan we verstandig met dit privilege om. Houd daarom rekening met elkaar en anderen, zoals je clubgenoten, vrienden én andere weggebruikers. Ook betekent dit dat onze eigen toerkalender weer leidend is. Dat is heel erg fijn!

Omdat de regels en afspraken zeer frequent wijzigen, hierbij de link naar de NTFU voor de ‘nu’ geldende richtlijnen.

Meer informatie op de NTFU-site

 

]]>
12100
Onderhoudscontact bij John Knoops https://www.tcwoensel.nl/onderhoudscontact-bij-john-knoops/ Wed, 13 Jan 2021 08:44:23 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=13819 Leden van TC Woensel kunnen bij hoofdsponsor John Knoops profiteren van een interessant onderhoudscontract over 2021. Leg jij jouw trouwe tweewieler in de deskundige handen van een van John’s mekaniekers (jazeker: Belgisch voor monteur) dan krijg je daar gegarandeerd een soepel draaiend geheel voor terug. Je betaalt hiervoor slechts 85 euro. Twee fietsen in onderhoud kan ook, dan betaal je 150 euro. En ja, dat is inclusief een grote beurt waar normaal 190 euro voor wordt gerekend.  Knoops rekent verder geen arbeidsloon en we krijgen 10% korting op benodigd materiaal. Zo rijd jij heel 2021 gegarandeerd soepel en met schone handen.

]]>
13819
Toercommissie in actie https://www.tcwoensel.nl/toercommissie-in-actie/ Tue, 22 Dec 2020 11:42:28 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=13450 Als je buiten minder kunt fietsen doe je dat maar binnen. Niet op de fiets, maar achter je laptop/pc. De toercommissie houdt zich daar vooral mee bezig. Het zijn de voorbereidingen op wegseizoen 2021. Als het kan graag weer een beetje normaal. Op gezondheidsaspecten heeft de toercommissie geen invloed. Op mooie routes maken en samen lekker en veilig fietsen wel. Dat gaan we weer doen, mits het allemaal mag.

Onze club heeft door de jaren heen een stevig fundament van tourroutes, clubritten, trainingsrondjes en buitenlandritten. Op deze erfenis van Piet Versteegden, Harry Smits en Wim Prüst wordt voor komend seizoen dankbaar verder gebouwd. Het is een grote erfenis. Rond de 600 ritten. Daardoor is de Toerkalender voor 2021 nu nagenoeg klaar en worden de ritten daarvoor één voor één aangepast en in de (Toer)agenda opgenomen. Maart is al klaar.

De afgelopen tijd hebben Frank Verwater en Dieter Lambregts zich verdiept in de taken en werkzaamheden van de toercommissie. Naast al het goede dat er al is wordt er bekeken of nieuwe technische mogelijkheden het samen rijden van TCW-ritten kan verbeteren. Die mogelijkheden zijn er.

Vanuit de leden was er een dringende vraag om de ritten naast de bestaande vorm (GPX als A/B-deel) ook als een geheel aan te bieden in GPX formaat. Voor dat laatste is de website aangepast, heeft een pilotgroepje ervaringen gedeeld en is er een oplossing gevonden om de pauzeplaats daarin op te nemen met zicht op het aantal kilometers dat er nog te rijden zijn. Dank daarvoor aan o.a. Maurice Ragas en Piet Versteegden.

Op de website krijg je het volgende in beeld vanuit de toeragenda als je een rit aanklikt. Bijvoorbeeld: Luyksgestel

Onder elkaar zijn dat bij ‘Overige informatie’ achtereenvolgens:

  • GPX A/B: de link naar de ‘oude manier’ (link naar de track doorgaans in 2 delen) om een GPX bestand zelf te downloaden en naar je Navigatiesysteem te sturen via PC/laptop.
  • Google Maps: Een link naar het bijbehorende routekaartje. Het A-deel lichtroze. Het B-deel lichtgroen. Handig. Bekijk dat vooraf zodat je weet hoe de route loopt.
  • Windrichting en Afstand spreken voor zich.
  • GPX Hele Rit: de link naar de ‘nieuwe manier’ (link naar de rit als 1 track ) om het GPX-bestand via Garmin Connect automatisch naar je navigatiesysteem te sturen of om dat als GPX-bestand eerst zelf op te slaan. In deze laatste GPX-track is de pauzeplaats als een ‘koerspunt’ toegevoegd en telt het aantal km’s af tot de pauzeplaats.

Het ligt in de bedoeling van de toercommissie om rond dit onderdeel extra informatie te geven tijdens een gezamenlijk moment in OpNoord. Zodra dat weer kan hoor je meer en is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Want er zijn veel verschillende navigatiesystemen en veel verschillen in de gebruikers daarvan.

Om het makkelijker te maken om specifieke ritten te zoeken is in overleg met o.a. Wim, Piet en Bert afgesproken om specifieke ritten te voorzien van een toevoeging.

A_ ritten zijn alle ATB-ritten       b.v. ‘A_Oirschot Beers 51 km’ (met dank aan Piet Versteegden)
G_ ritten zijn alle Gravel-ritten   b.v. ‘G_deUtrecht_81 km’ (met dank aan Bert Vinken)
T_ ritten zijn alle Trainingsritten b.v. ‘T_Bladel_67 km’ Dit zijn de ritten van di/do/za die geen vast onderdeel van de toerkalender zijn (met dank aan Wim Prüst en Harry Smits).
Met de toevoeging van deze lettercombinatie vergemakkelijk je het zoeken naar een speciale rit:

 

Of:

 

Of:

 

Al onze tour- en grote clubritten hebben geen extra toevoeging. Op een deel van de naam wordt de juiste rit ook al gevonden:

De routes (GPX-tracks) die aangeboden worden door onze club zijn met zorg gemaakt en bedoeld om de veiligheid van het fietsen te bevorderen. Dan is het handig en bijna vanzelfsprekend om:

  • Altijd de meest actuele GPX-tracks van de site te downloaden i.v.m. last-minute-wijzigingen / wegwerkzaamheden. Om vergissingen te voorkomen adviseren wij dan ook om aan het begin van het wegseizoen alle oude ritten van je GPS te verwijderen
  • Een actuele kaart op je navigatiesysteem te installeren. Dat kan tegenwoordig gratis.  De toercommissie maakt de GPX-tracks op basis van de laatste versie van de OpenFietsmap  (Benelux) die je HIER kunt downloaden. Meer info volgt tijdens het gezamenlijk overlegmoment.

 

Daarnaast gelden als vanzelfsprekend de volgende aandachtspunten:

  • Pas tijdens het rijden de routegegevens niet aan op je navigatiesysteem
  • Waarschuwingen voor kruisingen en pauzeplaatsen zijn geen vervanging van oplettendheid door de fietsers.
  • Als je niet je volledige aandacht bij je omgeving en je medefietsers houdt kan dat tot schade, ernstig letsel of erger leiden.
  • Je bent als gebruiker van onze GPX-tracks volledig verantwoordelijk voor de gebruikersrisico’s. Dat is een verantwoordelijkheid voor jezelf, maar ook voor die van de ander (wederzijdse afhankelijkheid)

De toercommissie nog TC Woensel is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de gevolgen van het gebruik van de GPX-tracks

Fiets vooral met veel plezier en spreek elkaar aan op een vriendelijke manier. Samen komen we er wel.

Wim Prüst
Karen Teuling
Job Brave
Dieter Lambregts
Frank Verwater

]]>
13450
Gravellicious 495: zes geweldige gravelrides https://www.tcwoensel.nl/gravellicious-495-zes-geweldige-gravelrides/ Tue, 22 Dec 2020 09:30:36 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=13436 495 kilometer gravelrides

Het is duidelijk! 2021 wordt het Graveljaar. Veel clubgenoten hebben afgelopen jaar het off-roadfietsen ontdekt als ‘nieuwe’ discipline en dankzij hun enthousiasme hebben we inmiddels zes specifieke gravelrides op de site staan.
In 2020 hebben we hard gewerkt aan een netwerk van routes die nu op de site staan. Voor het gemak hier de link naar de zes ritten. Durf jij de uitdaging aan, zoek een fietsmaatje, en rij in de kerstlockdown 495 km gravel! (tot 19 januari 2021). Wie het eerste alle 6 ritten op Strava registreert, verdient eeuwige roem en een leuke prijs.

Klik op onderstaande routes voor alle info:
•           De Heide
•           Den Doodendraad
•           De Utrecht
•           De Kolonie
•           De Kampina
•           De Peel

Voor de zekerheid: deze tracks zijn geschikt voor alle fietsen waar ten minste 33 mm banden met wat profiel op zit. Het is niet allemaal even makkelijk, je zult een keer een stukje moeten lopen, je fiets over een hek tillen en een plasje modder doorploegen. Alle routes zijn +/- 50% onverhard en variëren in lengte tussen 70 en 85 km met een uitschieter van bijna 100 km.

]]>
13436
Koffie2Go https://www.tcwoensel.nl/koffie2go/ Tue, 24 Nov 2020 20:44:45 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=13081 Koffie2Go

Ook zo’n behoefte aan een cafeïneshot tijdens het fietsen in coronatijd? Ook al fiets je met maximaal 2 personen en houd jij je aan de maatregelen van het RIVM? Chef ‘koffie2Go’ Wim van Unen heeft een aantal adressen doorgegeven die hier op een kaartje verzameld worden. Het geheel is in bewerking en kan nog wel tips gebruiken. Stuur die maar naar Frank.Verwater(at)Gmail.com

De lijst groeit. De ervaringen ook. De gele pins bevatten adressen met afwijkende openingstijden. Bij alle pins zijn links opgenomen naar de bijbehorende websites. Raadpleeg die en houd er rekening mee dat desondanks de openingstijden af kunnen wijken.

Het goedkoopste adres, de meest ruime openingstijden en bovendien de lekkerste koffie…. bij John Knoops in Mierlo (Il Magistrale)

versie: 24 november

 

]]>
13081
Wegwerkzaamheden (12 jan 2021) https://www.tcwoensel.nl/12768-2/ Wed, 11 Nov 2020 15:51:15 +0000 https://www.tcwoensel.nl/?p=12768 12 jan 2021: In Veldhoven-Zuid ter hoogte van de Run en het viaduct over de A67 is er door wegwerkzaamheden een blokkade (rood). Harry Smits heeft hieronder meteen een alternatief beschikbaar (groen).

14 nov 2020: Ook de ritten van Valkenswaard zijn ivm diverse wegwerkzaamheden aangepast.
Graag de laatste versie(s) downloaden

11 nov 2020: Vanwege wegwerkzaamheden op de T_Zuid route
zijn er 2 alternatieven voor T_Zuid_63LO.
Dat zijn: T_Zuid_61 en T_Zuid_69
De wegwerkzaamheden ter plaatse duren tot oktober 2021.
Daarom worden ook andere tracks over deze route gewijzigd zoals:
T_Zwijntje_67, Zwijntje79 en Zwijntje100
Graag de laatste versie(s) downloaden voor je lekker gaat fietsen.

 

]]>
12768