040 RIDE – zondag 2 april 2023

Op zondag 2 april rijden we de jaarlijkse Eindhovense 040-RIDE. Toerclub Woensel organiseert dit fietsevenement onder de paraplu van de NTFU dus iedereen mag tegen een kleine vergoeding meefietsen!

Je kan kiezen uit twee smaken: de lekkerste is uiteraard onze graveltrack die voert over kasseien, klinkers, gravel, zand en andere ‘off-road’-fun. Letterlijk hoogtepunt is de beklimming van de Gulberg in Nuenen: in de fietsende volksmond beter bekend als het “Dak van Brabant”. Op de eindstreep hebben de renners 80 kilometer op de teller staan. De organisatie is ervan overtuigd dat ook lokale deelnemers op plekken komen waar zij nog nooit zijn geweest. De 040-RIDE is uitsluitend geschikt voor buitenbanden van (30) 32 mm of meer en is uitermate geschikt voor ATB-ers en gravelbikes. De graveltocht bieden we aan in drie afstanden: 60, 80 en 100 kilometer. Alle routes rijd je via de GPX-files die netjes een week vooraf beschikbaar zijn. De 040-RIDE is vooral genieten van zowel stedelijk als natuurlijk Eindhoven en de mooie gelegenheid om verrassend onbekende weggetjes te ontdekken.

De tweede smaak is onze 040-RIDE voor op de weg. Voor renners die liever vaste(re) grond onder de wielen voelen. Ook als je voor de weg kiest, kan je kiezen uit drie afstanden: 80, 100 en 120 kilometer. Wederom te rijden via de GPX. Omdat de tochten niet zijn uitgepijld bieden we deelnemers tevens de mogelijkheid aan om in door ons begeleide groepen de 80 en 100 km op de weg te rijden. Het is wenselijk je hiervoor tevoren aan te melden (afstand en snelheid). Dit kan via secretariaat@tcwoensel.nl

Routes over de weg

 

GarminConnect-files van de routes

Kies je voor de GRAVEL-ROUTES dan selecteer je een van deze drie afstanden:
gravel 60 kilometer
gravel 80 kilometer
gravel 100 kilometer

Kies je voor de WEG-ROUTES dan selecteer je een van deze drie afstanden:
weg 80 kilometer
weg 100 kilometer
weg 120 kilometer


GPX-files van de routes

Kies je voor de GRAVEL-ROUTES dan selecteer je een van deze drie afstanden:
gravel 60 kilometer
gravel 80 kilometer
gravel 100 kilometer

Kies je voor de WEG-ROUTES dan selecteer je een van deze drie afstanden:
weg 80 kilometer
weg 100 kilometer
weg 120 kilometer

Praktische zaken

Het startpunt van alle ritten is “Op Noord” aan de Oude Bosschebaan 11 (5624AA) in Eindhoven. Dit centrum ligt midden tussen de sportvelden en er is zodoende voldoende parkeergelegenheid. De inschrijving kost bij voorinschrijving € 5,- en voor NTFU-leden € 4,-
Op de dag zelf betaal je € 6,- en NTFU-leden € 4,-.
Op deze site stellen we de GPX-tracks ter beschikking. Let op: de laatste versies verschijnen in de week voor de start: gebruik die aub !