040 RIDE – zondag 5 april 2020

Op zondag 5 april vindt de tweede editie van de Eindhovense 040-RIDE plaats. Toerclub Woensel organiseert dit fietsevenement waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit drie afwijkende trajecten. De 80 kilometer lange “Eindhoven-De-Gekste” is een zeldzaamheid: deze geheel uitgepijlde toertocht is alleen geschikt voor geoefende toerfietsers en wielrenners met de ATB, de veldrijfiets of een gravelbike. De tocht voert over kasseien, klinkers, gravel en is deels off-road.

Schrijf je nu al in via de NTFU

Toerclub Woensel oogstte vorig jaar veel lof met dit initiatief dat toen het veertig jarig jubileum van de club markeerde. De positieve ontvangst van deze bijzondere tocht leidt nu dus tot een tweede editie. Ook dit jaar voert “Eindhoven-De-Gekste” de helden over pittige stukken en beklimmen de renners het Dak van Brabant, de Gulberg bij Nuenen. Op de eindstreep hebben de renners 80 kilometer op de teller staan. De organisatie is ervan overtuigd dat ook lokale deelnemers op plekken komen waar zij nog nooit zijn geweest. “Eindhoven-De-Gekste” is uitsluitend geschikt voor buitenbanden van 28 mm of meer en is uitermate geschikt voor ATB-ers en gravelbikes.

Toerclub Woensel biedt op dezelfde dag nog twee andere ritten aan, voor renners die liever vaste(re) grond onder de wielen voelen.

Allereerst “Road-track 80”. Deze tocht leidt de toerfietsers over gewone wegen door diverse mooie natuurgebieden en randgemeenten van Eindhoven. De organisatie heeft de route dusdanig gemaakt dat deelnemers maximaal kunnen genieten van verkeersluwe, veilige en comfortabele wegen. Afstand van deze rit is 80 kilometer.

Voor wie dit niet voldoende kilometers zijn, is er “Road-track 120”. Deze volgt de vorige route maar maakt nog wat extra lussen door het mooie Brabantse landschap.

Wielercafé De Cyklist
Alle routes starten vanaf Wielercafé de Cyklist aan de Gasfabriek 3 in Eindhoven. Deelnemers aan “Eindhoven-De-Gekste” rijden de route met behulp van de pijlen en kunnen tussen 08.30 uur en 10.00 uur vertrekken. Bij de twee Road-tracks hebben deelnemers de keuze om zelf te rijden of om mee te rijden met voorrijders van TC Woensel. De voorrijders rijden met richtsnelheiden van achtereenvolgens 25, 28, 30 en 32 km per uur. Deze groepen vertrekken om 09.00 uur.

Praktische zaken
Deelname bedraagt € 7,50-. Dit is inclusief een consumptiebon en een verzorgde pauzeplek bij Op Noord. NTFU-leden krijgen € 2,- korting. Alle routes zijn uitgepijld. Bij De Cyklist is een bewaakte fietsenstalling. De Cyklist ligt in het centrum van Eindhoven. Deelnemers kunnen hun auto gratis in de buurt parkeren bij Woonboulevard Aan de Kade ter hoogte van de Tenierslaan. Van daaruit wordt met pijlen de weg naar De Cyklist gewezen. Inschrijven kan bij vertrek maar ook vanaf 1 maart online via de NTFU