040-RIDE  

Terwijl de profs zich, op 2 April 2023, uitleven in de Ronde van Vlaanderen kunnen de toerrijders in Eindhoven terecht voor een Tough Trail / Gravelrit of voor een Toertocht op de weg.

Start van 09:00 – 10:00 uur bij Op Noord , Oude Bosschebaan 11 Eindhoven. We pauzeren bij onze sponsor John Knoops ‘Passion for Bikes’ Dorpstraat 92 in Mierlo.

De 040-ToughTrail  Gravelritten van 60, 80 en 100 km volgen de contouren van de stad en waaieren uit over de natuur rond Eindhoven . Het zijn gevarieerde en uitdagende ritten met vooral onverharde stroken, afgewisseld door ontspannen glad wegdek, enkele verrassende klimmetjes (beklimming van Gulbergen is een optie), soms een stukje singletrack en een enkele kassei. Geniet van zowel stedelijk als natuurlijk Eindhoven, ontdek verrassend onbekende paadjes, maar hou rekening met andere weggebruikers. Ofwel: geniet, maar fiets met mate. Respecteer het overige verkeer. Veiligheid voor alles.

Deze tocht heeft een goed verzorgde start- en aankomstlocatie in Eindhoven en halverwege is er in Mierlo een prettige pauzeplek. De route passeert bovendien diverse horecagelegenheden. Deze worden ook op de tracks aangegeven, dus je kunt je ritindeling zelf aanpassen. Deze tochten zijn  alleen geschikt voor fietsen met banden van 33 mm of breder (Gravelbike of XC, ATB). 

Voor de toertochten op de weg kun je kiezen uit 80, 100 en 120 km. Ook hier maken we een rondje om Eindhoven. In tegenstelling tot de ToughTrail gaan deze toertochten over uitstekende en verkeersluwe wegen en fietspaden. Geniet van de mooie natuur rondom Eindhoven. Deze tocht heeft dezelfde goed verzorgde start- en aankomst locatie in Eindhoven, alsmede een prettige pauzeplek halverwege de tocht in Mierlo.

De GPX-tracks zullen vanaf  19 Maart beschikbaar worden gesteld op deze website, maar let op: de laatste versies verschijnen in de week voor de start: gebruik die aub!

Omdat deze tochten niet zijn uitgepijld bieden we deelnemers van de Toertochten op de weg aan om in begeleide groepen de 60 of 90 km te rijden. Het is wenselijk je vooraf hiervoor aan te melden (afstand en snelheid).
Dit kan via secretariaat@tcwoensel.nl

De inschrijving kost bij voorinschrijving € 5,– ,- en NTFU-leden € 4,– . Daginschrijving kost € 6,— en NTFU-leden € 4,-

Voor online inschrijving zie:

 https://www.fietssport.nl/toertochten/54500  en  https://www.fietssport.nl/toertochten/54501

Inschrijven vanaf 6 Maart 

 

GarminConnect-files van de routes

Kies je voor de GRAVEL-ROUTES dan selecteer je een van deze drie afstanden:
– gravel 60 kilometer
– gravel 80 kilometer
– gravel 100 kilometer

Kies je voor de WEG-ROUTES dan selecteer je een van deze drie afstanden:
– weg 80 kilometer
– weg 100 kilometer
 weg 120 kilometer


GPX-files van de routes

Kies je voor de GRAVEL-ROUTES dan selecteer je een van deze drie afstanden:
– gravel 60 kilometer
– gravel 80 kilometer
– gravel 100 kilometer

Kies je voor de WEG-ROUTES dan selecteer je een van deze drie afstanden:
– weg 80 kilometer
– weg 100 kilometer
 weg 120 kilometer