Menu

gewijzigd: 03-05-2017

INFORMATIE  voor de RECREANTEN van TC. WOENSEL

GESCHIEDENIS:
Op 16 januari 1979 werd de Toerclub Woensel opgericht. Een club die zich ten doel stelt, de fietssport in de ruimste zin van het woord te bevorderen. Oorspronkelijk werd in clubverband alleen gefietst door Toerfietsers op hun racefietsjes. Steeds vaker kwam echter de vraag naar voren, om ook eens wat te doen voor die mensen, die op een gewone fiets, gezellig met elkaar willen fietsen.
Medio 1991 werd, mede op initiatief van de E.S.R. (Eindhovense Sportraad), een groep gewone fietsers gevormd, die onder begeleiding van Toerclub Woensel op gewone fietsen een rondje gingen rijden. Dit bleek een groot succes, waaraan de organisator van dit gebeuren uit onze vereniging: Harrie de Haas, een zeer grote en belangrijke bijdrage heeft geleverd.
Besloten werd om met deze groep door te gaan en deze "gewone fietsers" als "RECREANT" tot onze vereniging toe te laten. De recreanten hebben geen stemrecht binnen de vereniging.

AKTIVITEITEN voor de RECREANTEN:
Gedurende het zomerseizoen, dat van maart tot en met oktober loopt, wordt wekelijks, op een ochtend, een fietstocht georganiseerd. Op de gewone fiets, in een redelijk tempo.
Vertrek: Op een vastgesteld tijdstip wordt vertrokken vanaf Op Noord aan de Oude Bosschebaan te Woensel.
Vertrektijd en route wordt aan de Recreanten via de site van TC Woensel bekendgemaakt.
Verder kunnen de Recreanten deelnemen aan de jaarlijks te organiseren activiteiten. U moet dan denken aan: openingsrit, sluitingsrit, nieuwjaarsreceptie en de Eindhovense driedaagse.
Gedurende het winterseizoen worden om de 14 dagen contactochtenden belegd, waar o.a. uiteraard ook weer plannen voor het komende seizoen worden gesmeed.
De Recreanten kunnen niet deelnemen aan de door Toerclub Woensel georganiseerde clubritten voor de leden, daar hiervoor een TFK nodig is en een Bondslidmaatschap.

INFORMATIE OVER DE TOCHTEN VOOR DE RECREANTEN:
De eerste tocht die U meefietst is een kennismakingstocht. U fietst gezellig met de groep mee om de mensen in de groep te leren kennen.
Meldt U zich bij Henk Vermaas, of één van de andere begeleiders, die U piekfijn kunnen uitleggen hoe alles verloopt en hoe U eventueel Recreant kunt worden.
Het tempo ligt ongeveer op 16 - 17 km, want gezelligheid en oog voor de mooie natuur staan voorop. Bovendien moet een babbeltje kunnen tijdens het fietsen.
Neem ook een appeltje (voor de dorst) en een boterhammetje (voor de honger) mee. Er wordt op gezette tijden even gestopt voor wat rust, op een terrasje of in het bos.
De begeleiders kunnen eventueel ook helpen bij mankementjes, die onderweg kunnen gebeuren. U staat dus nooit alleen met Uw onverhoopte pech. Wel is het van belang, dat Uw fiets in goede conditie is, prettig voor U en ook voor de groep.

De recreanten hebben ook een groepje die dinsdags fietsen.
Deze rijden gemiddeld 15 km p/u, de afstanden die hun per rit fietsen is tussen de 35 en 40 km.
Het seizoen begint in april en eindigt in september. Zij vertrekken om 10.00 uur

Mocht U nog meer informatie willen, bel dan gerust met:
Henk Vermaas, tel. 040 - 8420594

AANSPRAKELIJKHEID:
Toerclub Woensel kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enigerlei schade aan materiaal of kleding, noch voor letsel aan personen, gedurende de activiteiten van de Recreanten.

CONTRIBUTIE:
De jaarlijkse bijdrage voor de Recreanten is € 15,00
Recreant worden na 1 oktober: € 7,50

Heeft u interesse om Recreant te worden van TC Woensel, dan kunt u: